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Government of India
Ministry of Power
Shram Shakti Bhawan, Rafi Marg, New Delhi- 110001

Dated, 48" April, 2017

To,

Shri Anil Sardana,

CEO and Managing Director,

The Tata Power Company Limited,

Bombay House 24 Home Mody Street Mumbai- 400 001.
Sub: Cross Border Trade of Electricity (CBTE).
Sir,

| am directed to refer to your letter dated 3 April, 2017 on the above mentioned
subject and to say that guidelines of DEEP Portal and provisions of SB Documents are
applicable to procurement of power from Projects situated within the country. In case
of procurement of power from Projects located in other countries, the CBT of Electricity
Guidelines shall be applicable.

2. Further, tariffs for Cross border trade of electricity are to be determined as per
the clause 6.0 of the CBTE guidelines.

i. As per clause 6.1, tariff can be determined through Government negotiations
between Government of India and Government of the neighbouring country,
which shall be adopted by the Appropriate Ceommission.

i. As per clause 6.2(i), the buyers/Discoms in India can procure electricity from
neighbouring country under long term/medium term/ short term agreement,
through a process of competitive bidding, which shall be adopted by the
Appropriate Commission under Section 83 of the Electricity Act, 2003.

ii. As per clause 6.2(i), in case of hydro projects, the tariff can be determined by
CERC if mutually agreed by entities and approached through the Government of
neighbouring country.

3. Hence, it can be seen that sufficient clarity exists under clause 6 of the CBTE
guidelines for procurement of power from Hydro Power Projects located in the
neighbouring countries.

Yours faithfplly,
.
(Bihari Tty 17
Under Secretary to the Govt. of India
Ph. 011-23325242







